Elektroszmog mérés

Mi az elektroszmog?

Az elektroszmog: a bennünket körülvevő elektromágneses sugárzások együttese, amely: természetes és mesterséges  forrásból származhat.

eletrosmog_sugárzás köztTermészetes elektroszmog:

-villanások,
-meteorológiai jellenségek,
-földmágneses sugárzások,
-stb..

Mesterséges elektroszmog:

-magasfeszültségű távvezetékek,
-transzformátor állomások,
-rádió átjátszó állomások,
-mobil adótornyok,
-mikrohullámú sütők,
-wifi lefedettségek,
-falban futó elektromos vezetékek,
-mobiltelefonok!
-stb..

 

Természetes elektroszmog egészségügyi hatásai:

Tapasztaljuk, hogy szervezetünk működése, közérzetünk és hangulatunk függ az időjárástól, a frontátvonulásoktól és a mágneses viharoktól. Ezekért elsősorban a légköri elektromosság felelős; melynek változása ránk fejfájásként, nyugtalanságként, izgatottságként tapasztalunk meg. Mindez a növényeket és állatokat (pl. vihar előtt) is befolyásolja, viselkedésváltozást eredményez.

 

Mesterséges elektroszmog egészségügyi hatásai:

Ha a természetes légköri elektromosság ilyen hatással van ránk, milyen lehet a mesterséges mágneses (elektromágneses terek, sugárzások) elektroszmog hatása szervezetünkre, melyhez az előbbivel ellentétben a hozzá való alkalmazkodásához valószínű több generáció sem lenne elég!? Számtalan tudomány és kísérlet (*) igazolja az elektroszmog egészségkárosító hatását szervezetünkre!
Észlelésére külön érzékszervünk nincs, viszont műszeres mérés van! Rengeteg gyakorlati tapasztalat, eset alátámasztja, hogy a mérésekkel meghatározott sugárzások csökkentése megszüntette az embereknél fellépő panaszokat; melyeket a hosszú ideje tartó elektroszmog terhelésben való tartózkodás okozott. Fellépő tünetek:
-alvási zavarok,
-kimerültség, fáradtság,
-fejfájás,
-pszichés zavarok, depresszió,
-magas vérnyomás,
-szívritmus zavarok,
-gyengülő immunrendszer,
-ismétlődő megbetegedések,
-stb..
Tény és elismerik, hogy az elektromágneses terek mind alacsony, mind magas frekvenciás tartományban kölcsönhatásba kerülnek és hatnak a biológiai szervezetekre. Legjobb védekezés a megelőzés!

(*) Az USA-ban egy rákkutatással kapcsolatos vizsgálatsorozat keretében több mint 2000 leukémiás beteget figyeltek meg, ekikről kiderült, hogy 91%-uk elektromos és mágneses mezőben élt, aludt vagy dolgozott. (Otto George írt tanulmánya)

 

Hogyan védekezhetünk?

Gigahertz_Solutions_HF58B_elektroszmog_es_frekvenciamero

Elsősorban műszeres mérés segítségével a káros sugárzásoktól mentes hely kijelölésével és amennyiben lehetséges a sugárzási helyek árnyékolással való mentesítésével védekezhetünk. Az árnyékolók csak szakember által telepíthetőek!
Mérés során jegyzőkönyvet készítünk, a felmerült problémákhoz  megoldást keresünk.
Sok kis apró változtatással nagyon sokat lehet javítani, viszont  hozzá nem értéssel, ismeret hiányában óriási problémákat is lehet okozni..
Mindenkinek saját felelőssége kell, hogy legyen az elektroszmog elleni védelem, hogy megvédje a  maga és a  családja egészségét.

 

 

Mérés menete

Az elektroszmog keletkezhet lakáson belül, de jöhet kívülről is (pl.: bázis állomások, szomszéd lakások, stb.). A forrást könnyen meglehet állapítani.
A mérést az elektromos hálózat megfelelő kiépítettségének ellenőrzésével kezdjük.
Hitelesített mérőműszerekkel alacsony frekvencián és magas frekvencián végigmérjük az ágyhelyeket, íróasztalokat, munkaasztalokat, helyiségeket.
Ágyhelyeknél zavarforrás lehet: a rádiós ébresztőóra, éjjeli lámpa, sólámpa, rádiótelefon töltő, falban futó vezetékek, konnektor aljzatok, elektromos ágymozgatók,  bébi őrzők stb.
Íróasztaloknál: asztali lámpák, főként a trafós halogén vagy neoncsöves lámpák, számítógép, szünetmentes áramforrások, elosztók, hosszabbítók, WIFI hálózatok, stb.
A konyhában is sok problémát lehet  mérés által kiküszöbölni: mikrohullámú sütő, konyhai kisgépek, világítótestek, stb. A háziasszonyok sok időt töltenek ezen a munkahelyen.
A fürdőszobákban is ajánlatos méréseket végezni, bár ott nem sokáig tartózkodunk, viszont a víz nagyon jó információ-hordozó anyag /masszázs kádak/.
A mobiltelefonok életünk nélkülözhetetlen részei. Vannak viselésének, használatának szabályai, amiket, ha megismerünk káros hatását jelentősen tudjuk csökkenteni.
Tanácsot adunk, mérést végzünk lakás, telek vásárlás előtt /nagyfeszültségű vezetékek, transzformátorházak, rádiótelefon bázisállomások, stb./.
Építkezőknek az elektromos hálózat kiépítésében sok hasznos tanácsot, megoldást nyújtunk.

 

További információk a korábbi weboldalunkon érhetőek el.

© 2020 GEOFILK - All rights reserved.